Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z cielęciny z kolorowym makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
sól do smaku
cebula 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
makaron kolorowy 25 rurki
cielęcina 60 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z cielęciny z kolorowym makaronem

Marchewkę pietruszkę, seler, cebulę obrać, umyć. Cielęcinę umyć, zalać 1, 5 litra wody. Dodać warzywa, liść laurowy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania posolić do smaku. Rosół doprawić do smaku pieprzem kolorowym, przyprawą do zup. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Rosół podajemy z kolorowym makaronem.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.03.2012 14:37
fajnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak