Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z kukurydzą, jajkiem, majonezem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 opakowanie
jajko 4 sztuk
pietruszka zielona 0,5 pęczek
majonez 0,5 opakowanie
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczka
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z kukurydzą, jajkiem, majonezem

W pierwszej kolejności należy tuńczyka odcedzić na sicie z sosu własnego, rozdrobnić na mniejsze kawałki, kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do tuńczyka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, dodać do sałatki, dodać posiekaną natkę pietruszki. Następnie całość przyprawić solą, pieprzem. Wymieszać z majonezem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak