Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z miodem w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuk
miód 3 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżka
jajko 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z miodem w panierce

Filet z mintaja rozmrozić, pokroić na prostokąty. Zrobić zalewę. Jajko rozmącić, dodać miód, dodać ocet balsamiczny, sól, pieprz i kawałki ryby namoczyć w powstałej zalewie. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.07.2013 08:53
pyszna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak