Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
rabarbar
galaretki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarek

BISZKOPT:
5 jaj,
1/2 szkl. cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl. mąki,
1 łyżka octu.

Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do piany. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Piec ok. 40min. w 180st.

MASA RABARBAROWA:
1/2 kg rabarbaru,
2 galaretki agrestowe,
1 szkl. cukru.

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgotować w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypać galaretki, dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Ostudzić.

PIANKA:
2 dowolne galaretki,
2 Śnieżki,
400 ml mleka.

Galaretki rozpuścic i dodać do ubitych Śnieżek. Wylać na wierzch ciasta. Posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 07.09.2013 16:10
ciacho wygląda fajnie ale kawa myląca :D
caralajna 20.03.2013 07:43
ładnie kolorystycznie prezentuje się Twoje ciasto, róż i brąz fajnie razem wyglądają. co do zdjęcia kawy, to jak na fb nie poprosisz o usunięcie to się możesz nie doczekać ;)
smakowita 09.05.2012 10:08
super ciacho
czekoladka_m 15.02.2012 21:08
A proszę Cię bardzo:)
SmacznaPyza 15.02.2012 19:47
ja przeciwko tej kawie nic nie mam - ale poproszę ją do ciasta :)
czekoladka_m 09.02.2012 19:08
Pyzo, na zdjęciu jest gorąca czekolada, przepis dodawałam przed tym ciastem. Przez przypadek dodałam to zamiast ciasta. Pisałam juz w tej sprawie do Doradcy, al na razie nie uzyskałam żandje odpoweidzi. Jako drugie zdjęcie dodałam właściwe zdjęcie ciasta.
SmacznaPyza 08.02.2012 22:24
a zdjęcie kawy???!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak