Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i pora

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuk
marchew 2 sztuk
jabłka 1 sztuk
pietruszka zielona 0,5 pęczek
por 0,5 sztuk
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
ocet winny 3 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i pora

Kapustę pekińską, marchew, jabłko, por i natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą. Kapustę poszatkować drobno, marchew zetrzeć na tarce o grubych otworach, jabłko zetrzeć na tarce o grubych otworach, natkę posiekać drobno, por- część białą pokroić w półplasterki, liście zostawić do dekoracji. Wymieszać rozdrobnione warzywa. W kubeczku połączyć ze sobą składniki: sól, pieprz, ocet winny, oliwę z oliwek, cukier i wymieszać wlać zawartość do warzyw i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak