Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
biszkopty okrągłe 1 paczka
sernik na zimno 1
galaretka 2
serek homogenizowany 2 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

Galaretkę wsypać do ugotowanej wody,rozmieszać i odstawić do wystygnięcia.Wlać mleko do miseczki wsypać sernik z torebki,wymieszać mikserem,następnie dodać serki homogenizowane i wymieszać mikserem na ładną masę.Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy,wyłożyć gotową masę,zalać galaretką.Można udekorować dowolnymi owocami np.truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 16.04.2012 21:30
Ale apetyczny serniczek!
paula99926 16.03.2012 17:14
uwielbiam taki sernik
calliope 29.02.2012 07:43
mniam pyszny :)
Wafelek2601 28.02.2012 22:18
poproszę o kawałek
Mati5 25.02.2012 21:59
Pyszny:)
eli82 20.02.2012 17:37
mniam
Anna138 11.02.2012 20:13
pyszny
tom 10.02.2012 22:32
robię też takie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak