Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1-1,5 kg
cytryna 1
czosnek 3 ząbki
jajko 2
mąka
masło
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpie myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki. Cytrynę myjemy, kroimy na cienkie plasterki i obkładamy nią karpia. Odstawiamy na noc do lodówki. Zdejmujemy cytrynę i obsypujemy karpie solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, maczamy w nim karpia, a następnie obtaczamy w mące. Smażymy na oleju z odrobina masła z obu stron na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.11.2013 00:12
Pyszna rybka :)
Kasia36 01.08.2013 21:30
Na jutro w sam raz, smacznie wygląda
kuklik 30.09.2012 19:33
karp w takiej panierce pycha
Pani Domu 06.09.2012 19:11
pyszna rybka
calliope 30.03.2012 09:07
super
parysek10 15.03.2012 14:49
super
forgielka 17.02.2012 12:03
pyszota
MAR3STA 14.02.2012 13:37
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak