Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kiszonych ogórków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 5 szkl
smalec 1 łyżka
sok z ogórków 1/2 szkl
czosnek 1 ząbki
śmietana 1 szkl
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
ziemniaki 8 szt
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kiszonych ogórków

wywar przyprawiamy zagotujemy ogórki obieramy ze skórki i kroimy na tarce a sok wlewamy do wywaru ogórki zasmażamy przez minutę na smalcu oprószamy mąką dodajemy je do wywaru i zagotowujemy zdejmujemy z ognia i dodajemy spienioną śmietanę koperek doprawiamy do smaku ziemniaki kroimy w małą kosteczkę i ugotowane wrzucamy do zupy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak