Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
masło 25 dag
żółka 3
cukier wanilinowy 1 opakowanie
wiśnie 30 dag
cukier 2,5 szklanki
białko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek wiśniowy

Mąkę przesiać. Dodać masło, żółtka, cukier puder. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok. 30 minut, na następnie ułożyć na blaszce i nakłuć widelcem. Piec w temp. 180 stopni C przez ok. 30 minut. Wiśnie opłukać, zemleć, utrzeć z cukrem oraz białkiem i nałożyć na wystudzone ciasto, wyrównać. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.06.2012 21:22
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak