Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cienka kiełbasa 30 dag
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą

Kapustę odcisnąć, zalać wodą, dodać liść laurowy i gotować. Kiełbasę pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej dodać kiełbasę, obsmażyć, dodać cebule, wymieszać i razem smażyć. Kiełbasę i cebulę oprószyć mąką, wymieszać, rozprowadzić wodą, dodać do kapusty. Doprawić do smaku, gotować do miękkości. Olej można zastąpić smalcem, albo przesmażonym boczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak