Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptasie szkiełko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ptasie szkiełko

galaretki rozpuścić.Przygotować żelatynę.żelatynę połączyć z goracym mlekiem i doprowadzić do wrzenia.dodać cukier puder i ostudzić do temperatury pokojowej.połączyć mleko ze smietaną i odstawić w chłodne miejsce. galaretki kroimy w kostkę i włożyć do naczynia, zalać tężejącym mlekiem ze śmietaną.włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak