Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dro?d?owo-kruche rogaliki z marmolad?

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 1 kg
?mietana 1 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
dro?d?e 3/4 kostki
cukier waniliowy 1 torebeczka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Dro?d?owo-kruche rogaliki z marmolad?

M?k? przesiewamy i wsypujemy do sporej miski. Dodajemy mi?kkie mas?o, ?mietan?, jajka, cukier, cukier waniliowy. Dro?d?e rozrabiamy z odrobin? mleka, dosypuj?c do nich odrobin? cukru i dwie ?y?ki m?ki. Tak powsta?y zaczyn odstawiamy do wyro?ni?cia na jakie? 15 minut. Po tym czasie wlewamy do pozosta?ych sk?adników i wyrabiamy ciasto. Ciasto przykrywamy ?ciereczk? i odstawiamy w ciep?e miejsce do wyro?ni?cia. Gdy ciasto podwoi obj?to?? dzielimy je na cz??ci i wa?kujemy na cieniutkie placki, które tniemy na ma?e trójk?ty. U podstawy ka?dego trójk?ta k?adziemy odrobin? marmolady i zawijamy. Ciasteczka uk?adamy na blaszce zachowuj?c odst?py, bo ciasto uro?nie. Pieczemy w 180 stopniach oko?o 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak