Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja jałowcówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 litr
cukier 50 dkg
Owoc jałowca cały Prymat 1 szklanka
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: moja jałowcówka

Jagody jałowca wypłukane, rozdrabniamy., Przekładamy do słoja i zalewamy spirytusem. Następnie dodajemy szklankę wody i znów mieszamy. Słój szczelnie zamykamy i na tydzień odstawiamy w ciemne miejsce. Po tym czasie zagotowac cukierz ze szklanką wody i odstawić do schłodzenia. Spirytus z jałowcem przesaczamy przez sito wyłożone bibułą, łączymy z syropem i odstawiamy na 10-12 miesięcy do wytrawienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 21.09.2012 12:13
może być dobra
Stenka 08.07.2012 13:03
mam zamiar wypróbować
Izabela/bella81 03.03.2012 09:37
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak