Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne łazanki z kapustą kiszoną, grzybami, kiełbasą i papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 1 paczka
papryka czerwona 1 sztuka
kiełbasa śląska 1,5 sztuki
pieczarki 35 dag
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 25 dag
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne łazanki z kapustą kiszoną, grzybami, kiełbasą i papryka

Ugotować makaron łazanki (z dodatkiem soli) i odsączyć je z wody. Kapustę kiszoną poddusić na patelni i podsmażyć. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną drobno kiełbaskę, następnie pieczarki, paprykę i cebulkę. Podsmażone składniki wymieszać ze sobą doprawić czosnkiem, ostrą papryką i pieprzem. Całość smażyć jeszcze chwilę, dodać makaron i wymieszać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.06.2013 12:47
chyba takie zrobię jutro
Ada-Gaba 15.02.2013 13:03
uwielbiam dania z kiszona kapusta
kasiek 05.11.2012 09:49
super danie i bardzo syte ...lubię tak
mic 20.03.2012 13:49
planuję zrobić w króce
Wacław 10.02.2012 09:53
fajny przepis
dianix 08.02.2012 10:16
lazanki uwielbiam jesc, zreszta wszytsko co z kapusta ma powiazanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak