Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-szpinakowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 puszka
śmietana 1 kubek
czosnek
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cebula 1 szt
olej do smażenia
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-szpinakowy

Na oleju/oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy szpinak, czosnek. Smażymy chwilę, zalewamy śmietaną. doprawiamy pieprzem, gałką muszkatałową, ewentualnie solą. Od góry posypać parmezanem.
Sos nadaje się do makaronów. Ja podałam z gniokami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 23.07.2012 17:33
rewelacyjny:)
malcik111 04.02.2012 22:17
ja robiłam zawsze z lazurem i czosnkiem
ladymoon
ladymoon 14.01.2012 18:05
rewelacja, ja taki robiłam z makaronem- super smak
ladymoon
ladymoon 14.01.2012 18:05
rewelacja, ja taki robiłam z makaronem- super smak
treonina 08.01.2012 14:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak