Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 10 dag
piwo 150 ml
jajko 1 szt
sok z cytryny 1 szt
olej do smażenia
panga 60 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: panga w cieście piwnym

Filety myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 5 minut a następnie osuszamy.Kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Jajko miksujemy z mąką, piwem i 1/2 łyżeczki soli na geste gładkie ciasto. Pangę zanurzamy w cieście i rumienimy z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 08.08.2013 14:23
mniam w cieście piwnym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak