Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z kremem czekoladowo-sezamowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
SEZAMKI 3 paczki
krem czekoladowy 400 g
Biszkopt kakaowy

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z kremem czekoladowo-sezamowym

Sezamki zmielić. Margarynę ucierać dodając po łyżce kremu czekoladowego(1/3 kubka zostawić), na końcu dodać zmielone sezamki, wymieszać. Biszkopt przekroić, wyłożyć 2/3 kremu równo rozsmarować, przykryć drugą częścią. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu, pozostałą masę czekoladową rozpuścic w kąpieli wodnej i dekoracyjnie polać wierzch biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 05.11.2013 23:00
Pomysłowe ciasto
caralajna 08.09.2012 08:52
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak