Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa 4 łyżki
pomidory siekane 2 puszki
wywar warzywny 1 l
bazylia
oregano
sól
pieprz
chili
ciabatta

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

a patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać dosyć grubo i zeszklić na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy (sól, pieprz, chili, bazylie i oregano), wymieszać. Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min. Zupę podawać ze świeżą lub opieczoną w tosterze ciabattą (można też po opieczeniu przetrzeć każda kromkę ząbkiem czosnku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Layna 17.10.2013 14:29
przepyszna:)
Justyna37 06.02.2012 12:34
pycha
dorota20w 05.01.2012 21:18
tak :)
ronald88 05.01.2012 14:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak