Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki dla zakochanych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 10 dag
wędzony boczek 10 dag
cebula 5 dag
mąka pszenna 2 płaskie łyżki
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw 1 szczypta
indyk 70 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki dla zakochanych

Mięso pokroić na zraziki i smażyć na smalcu z obu stron na rumiano. Boczek pokroić w cienkie paski, cebulę w dużą kostkę i razem przysmażyć. Sos z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy, lubczyk, paprykę i chwilkę smażyć, po czym rozprowadzić zimnym rosołem przyrządzonym z kostki i stale mieszając połączyć z boczkiem i cebulą. Przyprawić przyprawą KUCHAREK, pieprzem i gotować 3 min. Dodać do mięsa i podawać z kładzionymi kluskami lub kaszą ugotowanąna sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 13.02.2011 15:17
potrawa na czasie
Babciagramolka 30.12.2010 09:39
Ja bym ten boczek i cebulke zawinęła w mieso indyka i były by zrazy zawijane
Barbara55 10.10.2010 15:07
super
riandja1 19.07.2010 18:10
coś nowego ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak