Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cienka kiełbasa 20 dag
boczek 10 dag
mięso wieprzowe 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę wypłukać, zalać wodą i gotować. Mięso umyć, drobno pokroić i dodać do kapusty. Grzybki umyć, sparzyć, drobno pokroić i dodać do kapusty. Patelnię rozgrzać i wysmażyć drobno pokrojony boczek. Dodać pokrojoną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wymieszać, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do bigosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak