Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
rodzynki 5 dag
masło
sok z jednej cytryny
curry
sól
pieprz
karp 2 sprawiony
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp faszerowany

Rybę odfiletować, wyjmując ości, ale pozostawić skórkę. Skropić sokiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Filety położyć obok siebie, zszyć z jednej strony, ułożyć na nich zblanszowane liście pora. Ryż wymieszać z curry i rodzynkami. Ułożyć na porach, zszyć rybę, zawinąć w ściereczkę posmarowaną masłem. Piec w kąpieli wodnej przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 25.08.2012 21:27
dobra taka rybka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak