Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA CZARNO - BIAŁE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
masło 130 g
cukier wanilinowy 1 szt
jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżki
mleko 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA CZARNO - BIAŁE

Dokładnie wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz, jajko, cukier, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części do jednej dodać mleko i kakao. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka, ze środka każdego wyciąć mniejsze i uzupełnić wzór tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze około 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 13.10.2012 14:47
extra
magmonika1995 27.04.2012 21:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak