Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron na łazanki 1 opakowanie
kapusta kiszona 1/2 kg
mięso wieprzowe 40 dag
pieczarki 10-12 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami

Kapustę kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liśc laurowy i gotujemy. Ja gotuję do czasu, aż zmięknie. Mięso kroimy w kostkę i smażymy. To samo robimy z pieczarkami. Gdy mięso będzie usmażone wówczas dodajemy do niego osączoną kapustę, pieczarki i ugotowany wcześniej makaron (makaron można zrobić samemu). Mieszamy wszystko razem i przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.06.2012 15:33
pycha
kamyk 13.01.2012 09:55
lubię łazanki
joanna77 19.12.2011 21:55
super
Izabela/bella81 13.12.2011 20:24
to by mi smakowało, wypróbuję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak