Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
masło 1 sztuka
czosnek 1 główka
sól 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki czosnkowe

Niezwykle proste grzaneczki, ale jakie pyszne ! Pasują do sałatki, szczególnie greckiej, lub innej pełnej świeżych warzyw. Grzaneczki pasują również do wszystkich zup, kremów, musów np. dyniowej, groszkowej, kalafiorowej czy brokułowej :) Można oczywiście czosnku dodać mniej :)

Masło musi być w temperaturze pokojowej, przekładamy go do miseczki do masła wsypujemy przyprawy, mieszamy , a następnie wyciskamy ząbki czosnku. Masełko czosnkowe gotowe :)

Bagietke kroimy i smarujemy masełkiem. Piekarnik wcześniej nagrzewamy na 150 stopni, i wkładamy do nagrzanego już grzaneczki na kilka minut, należy kontrolować widelcem wierzch ażeby bagietki były lekko chrupiące ale nie twarde jak kamień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiek123 11.12.2011 17:02
lubię je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak