Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z bananem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
przecier pomidorowy 1 łyżka
cebula 1
paptyka czerwona 1
olej do smażenia
natka pietruszki
pomidory 2
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z bananem

Pierś z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę i posypać pieprzem, solą, ostrą i słodką papryką mieloną, Mięso odłożyć na pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso. W następnej kolejności mięso zalać około jedną szklanką wody i dusić przez około 8 minut. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasionek i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pomidory wyparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Banany obrać, odciąć końcówki i pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażyć składniki. Do składników dodać przecier pomidorowy i wszystkie razem składniki dobrze wymieszać i można jeszcze doprawić do smaku przyprawami. Na koniec natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać nią gulasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 12.01.2012 17:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak