Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty gotowany na skrzydełkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
kapusta biała 1 kg
marchewki 2 szt
ziemniaki 20 dag
cebula biała 1 szt
por (biała część) 1 szt
woda 2 l
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty gotowany na skrzydełkach

Umyć skrzydełka, wrzucić je do wrzącej wody i gotować przez ok 10 min. (wywar zszumować). Do wywaru dodać kostkę rosołową a następnie wrzucić również obrane i pokrojone warzywa: marchewki, ziemniaki, cebulę, por i drobno pokrojoną kapustę. całość doprawić solą i pieprzem. Gotować do czasu, aż warzywa zmiękną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.08.2013 09:24
Taki kapuśniaczek lubię :)
Anna152 04.03.2013 22:36
super zupka
kasiek 05.11.2012 09:49
pyszny kapuśniaczek
olkaaa 27.07.2012 08:58
też taki robię
bgs1984 22.04.2012 16:28
mniam
Ania67 25.03.2012 14:39
mniaaam
mic 20.03.2012 13:48
kapuśniak nawet nie dawno robiłem
Mirka-Ludomila 25.02.2012 13:16
U nas to jest parzycha. Najlepiej smakuje z młodej kapusty :-)
Katarzyna/kate1980 05.02.2012 19:57
super
Wacław 29.12.2011 18:49
uwielbiam,pycha !
jogobella23 20.12.2011 12:54
super
Jaheira11 20.12.2011 10:45
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak