Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z serem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 KG
cebula 2 sztuki
ser topiony 20 dag
pieczarki 15 dag
kiełbasa 15 dag
pomidory 1 puszka
sól
pieprz
masło 2 łyżki
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z serem topionym

Ryż gotujemy. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki, kiełbasę. Całość mieszamy z pomidorami. Doprawiamy. Ryż mieszamy z rozdrobnionym serem topionym, pomidorowym sosem. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wierzch posypujemy starty na tarce serem żółtym. Zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak