Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
ziemniaki młode 1,5 kg
marchew młoda 3 szt
kalafior 1 szt
czosnek 5 ząbków
przyprawa kucharek smak lata 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 5 łyżek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 op
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z warzywami

Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka.
Wstawić do lodówki na noc.
Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki.
Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać.
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 29.03.2012 16:00
super
pigila
pigila 19.09.2011 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak