Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gyros

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
kostka rosołowa 1
cebula czerwona 1
przyprawa do gyrosu
kukurydza 1 puszka
pieprz
sól
śmietana 1/2 litra
margaryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gyros

Wodę stawiamy na ogniu i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Mięso podsmażamy na rozpuszczonej margarynie. Czerwoną cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Cebulę szklimy na rozpuszczonej margarynie. Papryki czerwone przemywamy i kroimy w kostkę. Pokrojona paprykę dodajemy do cebuli i chwilę jeszcze razem podsmażamy. kukurydzę odcedzamy z puszki. Wszystkie te składniki wsypujemy do zupy i gotujemy razem. Zupę gyros doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz wlewamy śmietanę. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.12.2011 09:42
dobre
owocówka 04.12.2011 11:41
bombowe :D
Justyna Jussstiii 02.12.2011 15:58
super
gosia47-47 01.12.2011 18:10
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak