Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 słoik
jajko 3
ziemniaki 4
włoszczyzna 1
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
kostka rosołowa 2
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem

Z włoszczyzny gotujemy wywar. Przecedzamy i dodajemy pokrojone ziemniaki. Wsypujemy przyprawy i kostki rosołowe. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec wrzucamy szczaw i gotujemy kilka minut. Podajemy z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 07.10.2012 09:09
dobra
calliope 14.03.2012 13:37
pyszna zupka :)
caralajna 14.02.2012 08:59
smak dzieciństwa.. :)
iga2 11.01.2012 17:24
fajna zupka
LuKaSz4761 02.01.2012 04:23
mniam
halina17 11.12.2011 17:12
smaczna zupa
fasola 02.12.2011 19:04
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak