Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z pomidorami i bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
bakłażan 1 szt
pomidory 30 dag
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
cielęcina bez kości 1/2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z pomidorami i bakłażanem

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie mięso przełożyć do rondla, wlać 1/2 l gorącej wody, dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekaną cebulę wraz z pokrojonym w plasterki bakłażanem. Wszystko przełożyć do rondla z mięsem, dodać, posiekany czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.04.2013 20:40
Apetyczne połączenie.
olkaaa 23.01.2013 08:46
ciekawa propozycja
cooleczka 30.05.2012 21:38
smaczna
Ada-Gaba 05.02.2012 00:24
uwielbiam cielęcinę i bakłażany
Motorek 30.01.2012 09:40
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak