Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 80 dkg
łopatka wieprzowa 80 dkg
marchew 3 sztuki
cebula 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
jaja 2 sztuki
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z niespodzianką

Udziec z indyka natrzeć kucharkiem, pieprzem i papryką. Wieprzowinę ugotować z dodatkiem warzyw i ziela angielskiego oraz odrobiny kucharka. Kiedy wyjmiemy mięso namoczyć w wywarze bułkę i odcisnąć.
Wieprzowinę, warzywa (oprócz marchewki ) i bułkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jaja, doprawić, wymieszać. Mięso z indyka połóż na folii aluminiowej, ułóż na nim marchewki, przykryj zmieloną wieprzowiną. Posyp pieprzem, zawiń wszystko folią. Piec przez godzinę w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.12.2011 19:27
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak