Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ PO POLSKU

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 3-4 ząbki
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziarnka pieprzu 3 szt
sól do smaku
bulion 2 szkl
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ PO POLSKU

Mięso pokroić w kostkę.Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać.Kawałki mięsa oprószyć mąką ,obsmażyć na złoty kolor i dodać cebulę i czosnek.Smażyć ok.5 minut,cały czas mieszając.Całość zalać 2 szklankami bulionu.Dodać przyprawy,przykryć i dusić do miękkości,ok 40minut.Podawać do ryżu ,ziemniaków albo pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.08.2013 22:59
pyszny gulasz
adelajda 12.07.2013 13:41
z kaszą super
Ada-Gaba 12.06.2013 13:13
bardzo smaczne danie
kate.500 12.01.2013 20:00
super
Krystyna32 10.08.2012 15:04
pycha
Motorek 12.02.2012 00:09
pycha
Elżbieta17 02.02.2012 20:46
smaczne:)
ElizaT 31.01.2012 18:27
Wy?mienite
Ewa111 16.01.2012 18:54
Też taki robię jak nie mam pomysłu na obiad
ben-ka 23.12.2011 18:04
smakowity:)
Grazyna0211 04.12.2011 13:33
pyszny obiad
IZABELA29 30.11.2011 08:52
często taki robię i dorzucam kilka plastrów marchewki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak