Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
margaryna 1/3 kostki
cebula 1
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
mąka 2 łyżki
pieczarki 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz

Szynkę wieprzową kroimy w kostkę, a następnie dusimy ją na rozpuszczonej margarynie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Papryki też kroimy na niedużą kostkę. Składniki te dodajemy do szynki i całość dusimy razem. Pod koniec duszenia całość doprawić do smaku ostrą oraz słodką papryką i mieszamy. Wszystko razem dusić jeszcze przez około 30 minut. Składniki muszą być miękkie. Paprykarz na koniec zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 21.03.2012 14:50
super
Juleczka20 28.02.2012 15:49
świetny
gosia47-47 11.12.2011 09:24
mniam
Emilia22 29.11.2011 17:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak