Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozpływające się w ustach żeberka w sosie paprykowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 2 trójkąty
czosnek 3 ząbki
cebula 1 stuka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
ziele angielskie 3 kulki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rozpływające się w ustach żeberka w sosie paprykowym.

żeberka solimy, obsypujemy mąką i podsmażamy na oleju do brązowego koloru razem z cebulką i czosnkiem posiekanymi na drobno. Zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy paprykę, ziele i laur. Dusimy pod przykryciem około 40 minut, po czym dodajemy resztę przypraw. Pozwalamy, aby sos się odrobinkę przypalił i dolewamy tyle wody, aby sos wrócił do swojej konsystencji. Mięso powinno odchodzić od kości - wtedy jest gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 29.12.2011 07:17
jak ja dawno nie jadłem żeberek
romanrafal
romanrafal 09.12.2011 17:01
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak