Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka przenna 100 g
jaja 1 szt.
woda 40 dm3
grzyby suszone 25 g
cebula biała 1 szt.
tłuszcz 25 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w małej ilości wody. cebulę obrać, pokroić w kostkę, następnie zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Ugotowane grzyby ostudzić i wraz z cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać sól, pieprz i jajko, całość wymieszać. Przygotować ciasto jak na pierogi, cienko rozwałkować, pokroić na kwadraty (3*3). nakładać nadzienie na ciasto i zwijać je po przekątnej. Gotować w osolonej wodzie.

Podawać jako dodatek do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 14.12.2011 17:21
hihi:)
SmacznaPyza 29.11.2011 18:11
a na zdjęciu to kupne i mrożone....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak