Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka włoska z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapary 2 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
rukola 1 garść
rozne salaty 1 garść
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
ziemniaki młode
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 z bazylią i oregano
cebula czerwona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka włoska z tuńczykiem

Ziemniaki obrać ugotować. Sałatę umyć, ziemniaki oprószyć sosem
sałatkowym(sos w proszku) póki są gorące, pokroić na połówki lub plastry. Ziemniaki
wrzucić do miski, dodać kapary, oliwę z oliwek, cebulę pokrojoną w
półksiężyce, poczekać aż ostygną. Dodać sałaty, tuńczyka,
delikatnie połączyć. Wierz skropić sokiem z cytryny i położyć jajka
pokrojone na ćwiartki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.04.2013 09:14
zdrowa i smaczna
babi17 20.02.2013 12:30
pyszna
ZEWA 20.06.2012 10:27
super sałatka
agnieszka137 25.11.2011 12:50
świetna, ja uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak