Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z serkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba solona 1 kg
serek homogenizowany 1 op.
śmietana 6 łyżek
szczypiorek
żółtka ugotowane 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z serkiem

Ryby umyć, poodcinać płetwy, głowy, wypatroszyć i zalać dużą ilością wody. Moczyć je przez 24 godziny i co jakiś czas zmieniać wodę. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i delikatnie ją ściągnąć. Potem przekroić na dwie połówki i usunąć ości. Położyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z serkiem i posiekanym szczypiorkiem doprawić do smaku i polać nim przygotowane śledzie. Oprószyć startym żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.10.2012 08:15
przyznam,że tak nie jadłam,a może być smaczne.
MagdaXXX 06.05.2012 19:26
ciekawe ciekawe
Papryczka 15.03.2012 15:51
fajny
RenataZ-et 12.03.2012 20:55
świetne
zuzanna_z 03.03.2012 11:26
brzmi ciekawie
Anna138 11.02.2012 16:42
ciekawe
IKrakowianka 31.01.2012 11:17
nigdy nie jad?am takiego po??czenia-musz? w ko?cu wypróbowa? :)
Wafelek2601 11.01.2012 00:23
smaczny
Monika193
Monika193 06.01.2012 22:16
pyszny
berys18 20.12.2011 17:25
ciekawe połaczenie
smakoszek 18.12.2011 10:10
ciekawie przyrządzony śledzik
Mariusz10 24.11.2011 23:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak