Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selerów naciowych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 40 dag
jabłko winne 1 szt
ogórek 1 szt
cok z cytryny 2 łyżki
pietruszka 2 natki
sól
pieprz
olej 3-4 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerów naciowych

Łodygi z selera umyć, i oczyścić w włókien, pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny. Ogórek umyć, obrać i pokroić w cienkie słupki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny, polać olejem, dodać sól, pieprz, wszystko dokładnie wymieszać.Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak