Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kolory wiosny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
sałata 1/2 główki
cebula 1/2 sztuki
żółta papryka 1 strąk
oliwa 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kolory wiosny

Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidora kroimy w kostkę, ogórka obieramy i kroimy w plasterki, z papryki wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobniutką kosteczkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Z oliwy, soli i pieprzu przygotowujemy sos i polewamy nim surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.03.2013 20:29
super surówka
RenataZ-et 03.10.2011 00:13
Musi pięknie wyglądać i smakować
kasiaw 28.07.2011 12:09
świetne i proste
bogumiła3 17.09.2010 19:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak