Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ziemniaki 6 sztuk
boczek 25 dag
cebula 2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty włoskiej

Kapustę podzielić na 6 części zalać wodą, gotować w kawałkach razem z boczkiem przez około 1 godzinę. Potem dodać ziemniaki pokrojone w ćwiartki, cebulę pokrojoną w krążki, 2 goździki, posolić popieprzyć do smaku. Wszystko razem pogotować jeszcze około 1/2 godziny. Następnie wyjąć boczek pokroić w kosteczkę i zarumienić na patelni. Ugotowaną zupę posypać skwarkami z boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak