Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 1 kg
marchewka 1 duża
kapusta biała 50 dag
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 dag
sos pieczeniowy 3 (z cebulką)

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mięsne

Mięso wymieszac z marchewką i białą kapustą startą na tarce o grubych oczkach.Dodac jajka ,bułkę tartą ,natkę pietruszki posiekaną ,doprawic do smaku.Formowac wilgotnymi rękami małe klopsiki i układac na tacce.Odsmażyc na oleju z każdej strony .Można spróbowac czy są dobre po prostu próbujac jeden klopsik.Sos pieczeniowy rozprowadzic w zimnej wodzie i zagotowac .Odsmażone klopsiki wrzucic do gotowego sosu .Podawac do młodych ziemniaczków lub do makaronu np. świederki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.10.2012 18:00
bardzo lubię takie klopsiki mielone
Motorek 20.08.2012 08:32
pycha
mela25 25.04.2012 06:54
bardzo smaczne
rutynka 22.03.2012 12:31
bardzo apetyczne:)
Anna133 24.10.2011 19:08
uwielbiam takie
Anna133 24.10.2011 19:08
uwielbiam takie
ziutula
ziutula 15.07.2011 09:10
apetyczne...
IZABELA29 07.10.2010 09:30
można odsmażyc i zamrozic pózniej tylko wyciagnac, wrzucic rozmrożone do sosu i szybkie danie gotowe
wedith1 07.10.2010 09:04
A jak ich dużo ! :)
Ewa104 30.08.2010 18:59
Bardzo lubię klopsiki i kombinuję z nimi na różne sposoby.
ben-ka 07.08.2010 09:36
A jak dodasz do tego ryż to będziesz miała gołąbki tzw siekane bez zawijania w kapustę:)
sylwiachmiel 05.08.2010 17:17
podobaja mnie sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak