Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe łazanki z kiszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
sól do smaku
jajko 1 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
boczek 15 dag
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe łazanki z kiszoną kapustą

Z mąki ,odrobiny soli i ciepłej wody robimy ciasto na makaron . Rozwałkowujemy i odstawiamy na chwilę ok 30 min żeby ciasto trochę wyschło .Kroimy w kwadraciki . Gotujemy w osolonej wodzie. Kapustę kiszoną gotujemy do miekkosci . Studzimy i kroimy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną cebule i pokrojony w kostkę boczek dodajemy kapustę smażymy razem .doprawiamy pieprzem solą .Wkładamy makaron ,mieszamy wszystko razem podsmażając jeszcze chwilę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.02.2012 22:06
Super przepis
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:26
super
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:26
super
aniapetr 15.11.2011 08:44
rewelacyjne jedzonko
jolanta19 11.11.2011 08:13
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 10.11.2011 22:51
pyszności
aginaa 10.11.2011 19:16
fajne
iwa643 10.11.2011 15:18
:)
teresa18 10.11.2011 15:06
apetyczne
pioge7 10.11.2011 08:18
mniam
iwa643 10.11.2011 06:41
Odsmazane są jeszcze lepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak