Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 20 dag
por 1
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
majonez 240 ml
jajko 5
pietruszka
ketchup 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i jeszcze przemyć. Białą część pora umyć, pokroić w bardzo drobną kostkę i polać wrzątkiem, aby zmiękł. Na spód miski dajemy starty na tarce o grubych oczkach ser biały. Na to dajemy ketchup, pokrywając całą powierzchnię sera żółtego, następnie dajemy pokrojony i sparzony por, odcedzoną kukurydzę z puszki i odcedzony groszek z puszki. Kolejna warstwa to majonez, Starannie pokrywamy warstwę poprzednią - groszek. Na majonez dajemy jajka, które trzemy na race o grubych oczkach. Całość posypujemy umytą i pokrojoną drobno pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 31.03.2012 09:49
pychotka
melonik 02.03.2012 08:24
mniam
tomek18 12.12.2011 08:05
wyśmienita sałatka
gosia47-47 19.11.2011 07:16
musi być bardzo dobra
pioge7 03.11.2011 07:19
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak