Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1/2 l
marchew 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 8 sztuk
ziele angielskie troche
Liść laurowy suszony Prymat troche
śmietana 0.25 l
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 2 okrągłe, kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebie

Pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i grzyby zalać 2 litrami wody i gotować przez godzinkę. Przecedzić, dodać zakwas, przetarty czosnek i pogotować chwilkę. Pod koniec gotowania wlać śmietanę, przyprawić do smaku.
Z chlebków odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Środki posmarować białkiem, zapiec. Do tak przygotowanych chlebków wlać żur. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.06.2014 15:04
rewelacyjny żurek
pycia9 21.01.2013 10:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak