Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 1/2 kg
udko z kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory 1 puszka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym

Kroki postępowania

1
Mięso gotujemy, usuwamy kości i rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i dusimy. Dodajemy pokrojone pomidory. Całość dusimy do miękkości.
Krok 1 - Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym foto
2
Dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 2 - Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym foto
3
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krok 3 - Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym foto
4
Mieszamy makaron z sosem i podajemy.
Krok 4 - Makaron penne w mięsnym sosie pomidorowo-paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak