Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik owocówki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
jajko 7 sztuk
cukier pół szklanki
cukier wanilinowy pół opakowania
olej 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżki
Soda oczyszczona Prymat pół łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik owocówki

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrami na masę. Dodać miód i olej. Dalej ucierać. Następnie dodać sodę, przyprawę do piernika i mąkę. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do ciasta. Wymieszać. Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę. Piec ok. 50 minut w 180 st. Posypać ciepły cukrem pudrem.

*do masy na piernik można też dodać bakalie i zrobić opcję z bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 14.12.2011 08:27
mniam mniam
Adamorek 06.12.2011 20:40
bladziutki, ale może smaczny:)
eli82 24.11.2011 15:29
fajne
Kate131 18.11.2011 08:23
smaczny
treonina 01.11.2011 11:47
zjadłoby się do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak