Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos bez mięsa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg
seler 1/2
cebula 2
marchewka 2
pietruszka 1
pieczarki 10 dag
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos bez mięsa

Kapustę myjemy i szatkujemy. Kapusty dajemy do garnka i gotujemy do miękkości dodając liść laurowy. Seler, cebule, marchewki, pietruszkę, pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do kapusty dajemy podsmażone warzywa i jeszcze raz chwile gotujemy ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 15.11.2011 07:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak