Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na ciepło z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szkl
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki
groszek 4 łyżki
kukurydza w puszce 4 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
tuńczyk kawałki w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na ciepło z warzywami

RYż gotujemy w lekko osolonej wodzie . W woku podsmazamy pokrojoną w piórka cebule ,pokrojoną w słupki marchewkę.Dodajemy odcedzony ,groszek i kukurydzę . Paprykę kroimy w kawałki . Wszystko mieszamy w woku .Dodajemy ryż i odsączonego tuńczyka . wszystko mieszamy doprawiamy sola ,pieprzem i posypujemy natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 07.05.2012 08:40
często robie bo bardzo lubię
aginaa 26.10.2011 21:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak