Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cytrynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby 4 szt
cytryna 3 szt
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cytrynach

Rybę umyć i osuszyć. Skropić sokiem z jednej cytryny i posypać majerankiem, solą oraz pieprzem. Odstawić na ok. 90 min. do lodówki. Cytryny pokroić na cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć warstwę cytryn, następnie położyć rybę i ponownie ułozyć warstwę cytryn. Piec w piekarniku w temp. 220 stopni przez ok. 20 - 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.01.2014 17:23
fajny pomysł
Wafelek2601 07.11.2013 12:06
Super przepis
smakoszek 05.11.2012 11:02
świetna
barbara11561 22.03.2012 11:17
brzmi pysznie
alaaa 27.02.2012 16:09
aż 3 cytryny,nie będzie za kwaśne
Magdalena1110 22.10.2011 16:37
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak